Dýňový koláč

INGREDIENCE

  • 100 g rýžové mouky
  • 80 g jahelné mouky
  • 70 g pohankové mouky
  • 400 g dýňového pyré
  • 260 g třtinového cukru
  • 100 g oleje
  • 4 vejce
  • 2 lžičky koření (perníkové, případně přímo pro dýňový koláč)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody


  • 200 g pekanových ořechů
  • 5 lžic kokosového tuku bez vůně a chuti
  • javorový sirup dle chuti

POSTUP

Předem si opražíme pekanové ořechy: opláchnuté vysypeme ještě vlhké na plech a dáme do trouby na cca 150° C na horký vzduch. Na sucho pražíme, dokud nejsou křupavé, ale pozor, abychom nespálily! Necháme vychladnout.

Dýňové pyré: dýni hokkaidó omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek, rozkrájíme na měsíčky a dáme péct na plech s trochou vody do změknutí. Dýni pak oloupeme a rozmixujeme na pyré.

Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme suché suroviny z receptu v prvním odstavci, pyré a olej nakonec. Uvedené množství je na velkou dortovou formu. Pečeme do 150° C (závisí na použitém oleji) asi hodinu. Zkontrolujeme propečení špejlí.

Pekanové ořechy rozmixujeme s kokosovým tukem a javorovým sirupem do hladkého krému.


© 2020 Kaše a housky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky